Εκτακτες συσκέψεις για την Ελλάδα σε Γερμανία και Γαλλία

Μετά την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου για την Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηλύσια Πεδία.

 

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 το πρωί ώρα Ελλάδας, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

 

Νωρίτερα γάλλοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, επέμειναν ότι εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.

 

Το εν λόγω υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αρλέμ Ντεζίρ, προγραμματισθηκε ενώ η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει το υφιστάμενο επίπεδο των έκτακτων δανείων που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας εκ των πραγμάτων την πόρτα ανοικτή για μια πολιτική λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, θα εκπροσωπηθεί από τον διευθυντή του γραφείου του.

 

Έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για την Ελλάδα, συγκάλεσε νωρίτερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 13:30 (τοπική ώρα).

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit», από την συνάντηση δεν αναμένονται αποφάσεις, ενώ κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η καγκελάριος «συμμετέχει στην διπλωματία για την κρίση».