ΕΚΘ: Θέλουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Θέλουμε αυξήσεις

Οικοδόμοι από τη Δράμα φεύγουν καθημερινά να δουλέψουν στη Βουλγαρία για 10-15 ευρώ μεροκάματο.

 

Αυτή την απίστευτη καταγγελία κάνει στο Radio1d.gr ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Γιάννης Παγώνης σκιαγραφώντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία. “Υπάρχουν περιοχές όπου η ανεργία αγγίζει το 37% Είναι casus beli για εμάς αυτή η κατάσταση. Μας κοροϊδεύουν να μιλούν για πλεόνασμα. Η περιφέρεια έχει ερημώσει” εξηγεί.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που παραδοσιακά γίνεται με την έναρξη της ΔΕΘ , πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις με τα εργατικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας και καταρτίζεται το πρόγραμμα της δυναμικής κινητοποίησης.

“Ζητούμε την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς μας. Με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να ζήσει κανείς” λέει ο κ Παγώνης. Το μήνυμα στη φετινή πορεία του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και της ΓΣΕΕ μοιάζει ουτοπικό . Είναι όμως όπως λένε οι συνδικαλιστές απόλυτα εφικτό γι αυτό πρέπει να το διεκδικήσουμε: Θέλουμε δουλειά. Θέλουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Θέλουμε αυξήσεις!!!

Το ραντεβού για την πορεία στις 6 Σεπτεμβρίου κλείνεται στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στις 6 το απόγευμα.

 

Στελίνα Μαργαριτιδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr