Έκθεση βιολογικών προϊόντων και δράσεις για τα παιδιά

Σειρά εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν από έκθεση βιολογικών προϊόντων μέχρι πρωτότυπες δράσεις για τα παιδιά, θα φιλοξενήσει αύριο το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

 

Ειδικότερα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στον αίθριο χώρο του νέου δημαρχείου θα λειτουργήσει έκθεση βιολογικών προϊόντων σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Bloκαλλιεργητών.

Στόχος της έκθεσης, την οποία διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για δεύτερη φορά με τη συμμετοχή βιοκαλλιεργητών που διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες, είναι να γνωρίσουν οι πολίτες τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων, αλλά kol να υποστηριχθούν οι βιοκαλλιεργητές σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Παράλληλα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου θα μετατραπεί από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι σε εργαστήριο πρωτότυπων δημιουργιών από σοκολάτα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας του δήμου Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Food Festivals Η εκδήλωση θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στα μυστικά της σοκολάτας και στα στάδια παραγωγής λαχταριστών γλυκών, ξεκινώντας από την πρώτη ύλη, τη σκόνη του κακάο, και καταλήγοντας σε γλυπτά σοκολάτας, όπως σιντριβάνια και μορφές αγαπημένων ηρώων του σινεμά.
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Την ίδια ημέρα, από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώς Γούλα διοργανώνεται η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά υπό τον τίτλο «Γιορτάζουμε – Συνυπάρχουμε».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δράσεων δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας, όπως θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και αφηγήσεις παραμυθιών.