Εκβίαζε τον συνεργάτη του μέσω ίντερνετ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εκβίασης σε βάρος 47χρονου επιχειρηματία.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση 41χρονος Έλληνας και 44χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος  δύο ακόμη Ελλήνων ηλικίας 44 και 51 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση» και «Παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας».

Προηγήθηκε καταγγελία 47χρονου επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία ο 44χρονος Έλληνας, τον οποίο γνώριζε από προηγηθείσα επαγγελματική τους συνεργασία, κατήρτισε διαδικτυακή ιστοσελίδα, πανομοιότυπη με αυτήν της εταιρείας του και δημιούργησε πλαστό προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, φερόμενο ως δικό του, στα οποία ενέπλεκαν το όνομά του σε παράνομες πράξεις και περιείχαν συκοφαντικό περιεχόμενο τόσο για τον ίδιο όσο και για την εταιρεία του.

Στη συνέχεια, ο δράστης απαιτούσε από τον επιχειρηματία, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ προκειμένου να κατεβάσει από το διαδίκτυο την ανωτέρω ιστοσελίδα και να απενεργοποιήσει το πλαστό προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι τρεις συνεργοί του 44χρονου, συναντήθηκαν με τον παθόντα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και ακολούθως ο 44χρονος κατέβασε την διαδικτυακή ιστοσελίδα.

Την Τετάρτη (13/04), ο δράστης απαίτησε από τον παθόντα επιπλέον 10.000 ευρώ, ως μέρος του συνολικού αιτούμενου ποσού, προκειμένου να απενεργοποιήσει το πλαστό προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και να μην ανεβάσει εκ νέου την διαδικτυακή ιστοσελίδα.

Απογευματινές ώρες της Παρασκευής (15/04), σε προκαθορισμένη συνάντηση στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 41χρονος τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με όχημα ιδιοκτησίας του τον 41χρονο.

Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ρολόι χειρός, στο οποίο ήταν εγκατεστημένη μικροκάμερα υψηλής ανάλυσης, με την οποία βιντεοσκοπούσε τη συνάντησή του με τον παθόντα, χωρίς τη συναίνεση του τελευταίου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.