Εκχιονιστικά και Super Puma για να φτάσουν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Μετ’ εμποδίων γίνεται η μετάβαση των εκλογικών αντιπροσώπων στην ορεινή Ναυπακτία και στην Αγία Ρουμέλη Κρήτης. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ψηφοφορία σε όλη την Ήπειρο.

 

Συγκεκριμένα, σε δύο κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα εκλογικά τμήματα, αφού είναι αδύνατη η πρόσβαση των δικαστικών αντιπροσώπων, λόγω του χιονιού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο και να φθάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα τμήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετό χιόνι υπήρχε στη δημοτική οδό από Ελατού προς Γρηγόρι, καθώς και στις κοινότητες Κρυονερίων και Κυδωνέας.

Τα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα βρίσκονται σε ορεινές κοινότητες, οι οποίες έχουν μικρό αριθμό ψηφοφόρων και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την διαδικασία της ψηφοφορίας, όταν ανοίξουν οι κάλπες.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες Βιλιβίνης και Βάλτας, που βρίσκονται στη περιοχή του δήμου Καλαβρύτων. Στην Αγία Ρουμέλη Κρήτης, η δικαστική αντιπρόσωπος έφτασε με Super Puma.

 

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στην Ηπειρο

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ψηφοφορία σε όλη την Ήπειρο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί στα 190 εκλογικά τμήματα της Άρτας, σε 155 στη Θεσπρωτία, σε 161 στην Πρέβεζα και στα 447 στον νομό Ιωαννίνων.

Στις ορεινές περιοχές όπου χιόνισε χτες, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας φρόντισε να καθαρίσει τους δρόμους και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά. Σε ένα εκλογικό κέντρο στο Πωγώνι Ιωαννίνων αντικαταστάθηκε αμέσως η δικαστική αντιπρόσωπος η οποία δήλωσε ασθένεια.

Οι Ηπειρώτες καλούνται με την ψήφο τους να επιλέξουν 12 -ανάμεσα σε 235- υποψήφιους, οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Στα Ιωάννινα εκλέγονται πέντε βουλευτές, στην Άρτα τρεις, ενώ η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα στέλνουν στο Κοινοβούλιο από δύο εκπροσώπους.