Ελεύθερος αφέθηκε ο διευθυντής γυναικολογικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι ζήτησε «φακελάκι»

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του σε ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης, ο 64χρονος διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 50 ευρώ από ασθενή για να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας.

Ο κατηγορούμενος γιατρός φέρεται να αρνήθηκε ότι απαίτησε χρήματα, τονίζοντας ότι αιφνιδιάστηκε με την ενέργεια της ασθενούς να του παραδώσει το ποσό. Σε ό,τι αφορά τις ιδιόχειρες σημειώσεις που, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν στο ιατρείο του και -κατά πληροφορίες- περιελάμβαναν χρηματικά ποσά, ο ίδιος φέρεται να απολογήθηκε ότι επρόκειτο για «έντυπο πορτοφόλι» εσόδων-εξόδων, αρνούμενος, πάντως, ότι το σημειωματάριο είχε αναφορές σε ονόματα ασθενών, όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 64χρονος συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους απευθύνθηκε η ασθενής, καταγγέλλοντας την χρηματική αξίωση του γιατρού, ενώ προσημειώθηκε χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του.