Έμεινε από καύσιμα το πλοίο «Θεόφιλος»

Με καθυστέρηση σχεδόν μίας ημέρας έφυγε τελικά χτες το απόγευμα, αντί για προχτές το απόγευμα, το πλοίο «Θεόφιλος». Το πλοίο ήταν «κολλημένο» στο λιμάνι της θεσσαλονίκης, καθώς για άλλη μία φορά έμεινε από καύσιμα.

 

Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε την οργή των επιβατών, πολλοί εκ των οποίων ήρθαν από άλλες πόλεις ειδικά για να αναχωρήσουν με το «Θεόφιλος», που πραγματοποιεί το δρομολόγιο προς Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο. Οπως τόνισε στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος επιβάτης, οι περισσότεροι ήρθαν από τα Γιάννενα και, όταν ανακοινώθηκε ότι το πλοίο θα διανυκτερεύσει τελικά στη θεσσαλονίκη, λόγω έλλειψης καυσίμων, εξοργίστηκαν, αφού αυτό σήμαινε περισσότερα έξοδα. Τελικά, η εταιρία ανακοίνωσε ότι όσοι ήθελαν μπορούσαν να διανυκτερεύσουν στο πλοίο.

Το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο για τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. Μετά ανακοινώθηκε ότι το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ, αλλά αργότερα η αναχώρηση μετατέθηκε για τις 3 χτες το μεσημέρι (Τρίτη), οπότε και αναχώρησε (15.40).

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο θεσσαλονίκης να διενεργήσει προανάκριση και να ξεκινήσει διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.