Εμπλοκή έπαθε το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Εμπλοκή έπαθε πιθανότατα το καλάσνικοφ, με το οποίο οι τρομοκράτες ήθελαν να γαζώσουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της αντιτρομοκρατικής καθώς ο δεύτερος κάλυκας δεν βρέθηκε ποτέ από τους αστυνομικούς.

 

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει το ακριβές σημείο στο οποίο στάθηκε ο τρομοκράτης απέναντι από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτιμούν ότι η απόστασή τους από μια κάμερα που ενδεχομένως να τους κατέγραφε -με τους ίδιους να γνωρίζουν την ύπαρξή της- ήταν ασφαλείας για αυτούς ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

Θεωρούν επίσης βέβαιο ότι η μηχανή με τους τρομοκράτες θα πέρασε ξανά από το σημείο για να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρχαν αστυνομικοί.

Η αστυνομία χαρακτηρίζει ως «υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου» την συγκεκριμένη ενέργεια καθώς πρόκειται για αστυνομοκρατούμενη περιοχή και ήταν πολύ πιθανό να έπεφταν πάνω σε περιπολίες.

Οι υποψίες τους περιστρέφονται γύρω από τους Νίκο Μαζιώτη και Χριστόδουλο Ξηρό κρατώντας ωστόσο επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμφάνιση μιας καινούργιας οργάνωσης.

 

Δείτε επίσης:

«Καθαρό» το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Ερευνες από την αντιτρομοκρατική