Έμπορος αυτοκινήτων αποθήκευε τα οχήματα σε οικισμό του Λαγκαδά

Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στον εντοπισμό δύο χώρων σε οικισμό του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαγκαδά, όπου διαπιστώθηκε παράνομη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση οχημάτων και μερών τους (ανταλλακτικά), με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

 

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 48χρονου ιδιοκτήτη των προαναφερόμενων χώρων, για παράβαση του Νόμου «Περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος» και των άρθρων του Π.Δ. για «Μέτρα, όρους και πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των οχημάτων στο τέλος κύκλου ζωής τους, των χρησιμοποιημένων ανταλλακτικών τους και των απενεργοποιημένων καταλυτικών μετατροπέων».

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την οποία συνέδραμαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του 48χρονου άντρα, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2014, εναποθέτονταν συστηματικά και ανεξέλεγκτα, στους εν λόγω χώρους ιδιοκτησίας του, αμαξώματα αυτοκινήτων (25 στον αριθμό), ανταλλακτικά και μηχανικά μέρη οχημάτων, ενώ εντοπίστηκαν και (10) εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία δεν έφεραν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

 

Σημειώνεται ότι, τα ευρήματα βρίσκονταν διάσπαρτα, υπαίθρια και σε αδιαμόρφωτο μη στεγανοποιημένο δάπεδο, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, ενώ για τα οχήματα που δεν έφεραν μηχανή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα παραστατικά που να αποδεικνύουν τον χαρακτηρισμό τους ως απορρυπασμένα.

 

Οι ως άνω παράνομες ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

 

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου / Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr