Ένα «νέο» Στάδιο στη Νεάπολη… (ΦΩΤΟ)

Στην τελική φάση βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα αθλητικά στάδια σε όλη τη χώρα.

«Πρόκειται για ένα “στολίδι”, ένα κορυφαίο αθλητικό κέντρο, το οποίο προβλέπουμε να είναι έτοιμο εντός του καλοκαιριού και με τη νέα σεζόν να δοθεί σε χρήση», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο, με τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Αντώνη Σαουλίδη και Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρη Ζιγκερίδη και την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή.

«Σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, καταφέρνουμε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα κονδύλια στο δημοτικό ταμείο. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο τρόπος αυτός είναι φυσικά η εξασφάλιση της δυνατότητας όλων των συμπολιτών μας, επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών, να έχουν πρόσβαση σε υπερσύγχρονες υποδομές, με ποιότητα και ασφάλεια», πρόσθεσε ο Σ.Δανιηλίδης.

 

Προϋπολογισμός 4 εκατ. ευρώ

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση των κερκίδων, την τοποθέτηση καθισμάτων και σκεπάστρου και τη διαμόρφωση χώρων γραφείων και αθλητισμού, καθώς και την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα και ταρτάν-κουλουάρ τελευταίας γενιάς με οργανωμένη υποδομή, που περιλαμβάνει ακόμη και την αποτροπή της ανάπτυξης μικροοργανισμών. Θα ακολουθήσουν, επίσης, η δημιουργία αναψυκτηρίου και βελτιωτικές εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου, μαζί με επιπλέον εργασίες που θα γίνουν στο χώρο του Σταδίου, όπως η περίφραξη, το τοιχίο αντιστήριξης, κ.λπ., αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί από το δημοτικό ταμείο.

 

Στο πλαίσιο, τέλος, της ίδιας εργολαβίας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και η πλήρης ανακαίνιση των παρακείμενων βοηθητικών γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 και 7Χ7. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκαν οι πλαστικοί τάπητες με άριστης ποιότητας υλικό, καθώς και οι περιφράξεις, και πλέον τα μέλη των αθλητικών ομάδων το απολαμβάνουν καθημερινά σε δωδεκάωρη χρήση.

 

Επέκταση γηπέδου

 

Την ίδια ώρα προωθήθηκε η επέκταση του γηπέδου 9Χ9, που πρόσφατα ανακατασκευάστηκε πλήρως, με στόχο να μετατραπεί  σε γήπεδο πιστοποιημένων αγωνιστικών διαστάσεων, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται και αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών.

Οι εργασίες ανακατασκευής περιελάμβαναν καθαίρεση της προϋπάρχουσας υπόβασης και την τοποθέτηση νέας από άσφαλτο, καθώς και νέου πλαστικού τάπητα, με παράλληλη διευθέτηση της υποδομής των ομβρίων υδάτων περιμετρικά του γηπέδου. Ο προϋπολογισμός της ανακατασκευής ανήλθε σε 437.000€, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός με την επέκταση του γηπέδου θα ξεπεράσει τις 700.000 €, ποσό που καλύπτεται αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr