Έναρξη εγγραφών για τους νέους κύκλους μαθημάτων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 αρχίζει η περίοδος εγγραφών για τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη συμπλήρωση των τμημάτων, με 150 συμμετέχοντες και 100 αναπληρωματικούς ενδιαφερόμενους.

Οι δύο νέοι κύκλοι διαλέξεων κινούνται στις παρακάτω θεματικές:

«Το αρχαίο δράμα επί σκηνής» με επιστημονική υπεύθυνη την Γιάννα Τσόκου, θεατρολόγο, η οποία διδάσκει στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς», που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα από τις 19.00 έως τις 21.00 (έναρξη 16/11/2015) και
«Φιλία και φίλοι: από τον Σωκράτη στο facebook», με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, Γιώργο Ζωγραφίδη, που θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, επίσης από 19.00 έως 21.00 (έναρξη 4/11/2015).

Οι διαλέξεις του χειμερινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου).

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχουν δικαίωμα εγγραφής ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τους δύο κύκλους. Μετά το τέλος του προγράμματος χορηγούνται βεβαιώσεις, σε όσους θα παρακολουθήσουν το 60% των διαλέξεων. Η εγγραφή και η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Οι αιτήσεις εγγραφής μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον παρακάτω σύνδεσμο ο οποίος θα ενεργοποιηθεί από τις 09.00 το πρωί της 12ης Οκτωβρίου: ΕΔΩ

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για εγγραφές στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Προγραμμάτων και Δια βίου Μάθησης, Κ. Καραμανλή 38 Β΄, τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 09.00 έως 13.00.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 2310 841962 και 2310 840295.

Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης που τελεί υπό τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Την Ομάδα απαρτίζουν οι: Σοφία Ασλανίδου, Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ, Δημοτική Σύμβουλος (Πρόεδρος), Βενετία Αποστολίδου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας & Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ ΑΠΘ, Γιώργος Ζωγραφίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής ΑΠΘ, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Παλαιάς διαθήκης και βιβλικής εβραϊκής γλώσσας, Κοσμήτωρ Θεολογικής ΑΠΘ, Αγγελική Καλλία, Δικηγόρος, Καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Εμπειρογνώμων στο ευρωπαϊκό δίκαιο περιβάλλοντος, Αργύρης Νικολαΐδης, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής ΑΠΘ, Παντελής Σαββίδης, Μαθηματικός-δημοσιογράφος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης & Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής ΑΠΘ, Πρόεδρος Α΄ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης.