Ένας χρόνος από το τραγικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, όταν ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1, βρισκόταν μαζί με τον 14χρονο γιο του σε χιονοδρομικό κέντρο στις γαλλικές Αλπεις, όπου και έγινε η μοιραία πτώση του. 

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο «Σούμι» αρχικά σκόνταψε σε έναν μεγάλο βράχο και χάνοντας την ισορροπία του, προσέκρουσε με το σώμα του σε δύο μικρότερες πέτρες και το τελευταίο χτύπημα ήρθε σε μία τρίτη πέτρα, με συνέπεια να ραγίσει το προστατευτικό κράνος και να τραυματιστεί σοβαρά. 

Λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε μια σειρά από επεμβάσεις και πλέον η αποθεραπεία του συνεχίζεται στο σπίτι του στην Ελβετία. 


Έπειτα από έναν «μαύρο» χρόνο για την οικογένεια και όλους τους φίλους του κορυφαίου πιλότου στην Ιστορία της F1, η μάχη που δίνει καθημερινά, είναι συγκινητική και όλοι περιμένουν την ημέρα που το σύμβολο του παγκόσμιου αθλητισμού θα καταφέρει να ανακτήσει και πάλι τις αισθήσεις του, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση με ελάχιστες στιγμές επικοινωνίας με το περιβάλλον του.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» με σκίτσα περιγράφει το πώς έγινε, έναν χρόνο πριν, το τραγικό ατύχημα…