Ενημερωτική εκδήλωση για την υπερπλασία του προστάτη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών και το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 6μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6μ.μ. με προβολή ενημερωτικής ταινίας-ντοκιμαντέρ με θέμα: «Καλοήθης υπερπλασία προστάτη, όταν η ούρηση γίνεται πρόβλημα». Θα ακολουθήσει μέχρι τις 7μ.μ. συζήτηση με τον καθηγητή Ουρολογίας Α.Π.Θ. Δημήτρη Χατζηχρήστου, τον επίκουρο καθηγητή Ουρολογίας Α.Π.Θ. Απόστολο Αποστολίδη και επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

Μετά τις 7μ.μ. οι παρευρισκόμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο αποτελούμενο από τέσσερις ενότητες. Τα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμα και όλα τα στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά. Παράλληλα, θα γίνει αξιολόγηση της ταινίας στο φουαγιέ του θεάτρου, όπου θα υπάρχει μπουφές με καφέ, αναψυκτικά και κεράσματα.

Σημειώνεται ότι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος στους άντρες. Εμφανίζεται συνήθως μετά τα 50 χρόνια, με συμπτώματα όπως δυσκολία στην ούρηση, μείωση της δύναμης των ούρων, συχνουρία και νυκτουρία. Με την πάροδο της ηλικίας, τα συμπτώματα επιδεινώνονται και το 90% των ανδρών να εμφανίζουν συμπτώματα λόγω της πάθησης στα 85 έτη.