Ενημερωτικό σεμινάριο για τους αυτοδιοικητικούς στο Πανόραμα

Ενημερωτικό σεμινάριο για θέματα που αφορούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα, τις διεθνείς συνεργασίες, αλλά και τη βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι ΟΤΑ, διοργανώνει τις επόμενες ημέρες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον  Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τον Πρόεδρό  της, δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου.

 

Δύο είναι τα βασικά θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την ημερίδα. Το πρώτο έχει να κάνει με τα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020, όπου θα γίνει η παρουσίαση των διαφόρων προγραμμάτων και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση τους.

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των αιρετών και του προσωπικού των δήμων που έχει αντικείμενο ενασχόλησης τον προγραμματισμό, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις διεθνείς συνεργασίες των ΟΤΑ.  Η ενημέρωση θα γίνει από τον Δρα Αντώνη Καρβούνη, στέλεχος  της Διεύθυνσης Αναπτυξιακών προγραμμάτων και Διεθνών Οργανισμών του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Το δεύτερο βασικό θέμα της ημερίδας  έχει τίτλο «Η προώθηση των κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού τους  ως μοχλός για την τοπική ανάπτυξη», που γίνεται με την χρηματοδότηση του προγράμματος “LEONARDO DA VINCI”.

 

Στόχος της ημερίδας είναι η επίτευξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

 

Η ενημέρωση, που απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, θα πραγματοποιηθεί από την Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια κατάρτισης και απασχόλησης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

 

Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Μαΐου, από τις 10.30 το πρωί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο Πανόραμα.

 

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη είναι ο μοναδικός δήμος της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας που συμμετέχει στο Δίκτυο  «Αμφικτυονία», ενώ ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος στο ΔΣ.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 3243374, 2313 322030, 2313 322040

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr