Ένοπλος φύλακας με μητρώο στο ασανσέρ με τον Ομπάμα

Δύσκολες ημέρες για τη Μυστική Υπηρεσία, την φρουρά του αμερικανού προέδρου: Μετά το φιάσκο με τον εισβολέα που μπήκε στο Λευκό Οίκο, δεύτερη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να την εκθέσει.

 

Όχι μόνο ο Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε σε ασανσέρ με ιδιωτικό φρουρό που είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και άρχισε να τον τραβάει φωτογραφίες, αλλά οι φύλακες του προέδρου έπρεπε ύστερα να τον πάρουν στην άκρη για να αντιληφθούν ότι ήταν και οπλισμένος.

To δεύτερο περιστατικό βγαίνει στο φως καθώς η Μυστική Υπηρεσία μπαίνει στο μικροσκόπιο. Συνέβη στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν την εισβολή στο Λευκό Οίκο, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) στην Ατλάντα. 

Στο ασανσέρ που μετέφερε τον Ομπάμα μέσα στο κτίριο βρισκόταν και ένας από τους φύλακες του κτιρίου, ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας.

Ο φύλακας άρχισε να τραβάει με το κινητό του φωτογραφίες του προέδρου, κάνοντας τους φύλακες που συνόδευαν τον Ομπάμα στο ασανσέρ να τον τραβήξουν στην άκρη όταν βγήκαν από το ασανσέρ. 

Μόνο όταν ο προϊστάμενος του φύλακα, που ήρθε αμέσως, του ζήτησε να του δώσει το όπλο του κατάλαβαν και οι φύλακες του Ομπάμα ότι ο άνδρας ήταν οπλισμένος. Σύμφωνα με την Washington Post, μετέπειτα έλεγχος έδειξε πως ο φύλακας είχε στο μητρώο του τρεις καταδίκες για επίθεση.