Επαγγελματίας πορτοφολάς συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τέλος στη δράση 40χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε πλήθος κλοπών πορτοφολιών, κινητών τηλεφώνων και προσωπικών αντικειμένων από θαμώνες καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.

Η εγκληματική δραστηριότητα του 40χρονου αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, όταν μετά από επισταμένες αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης δύο περιπτώσεων κλοπών τσαντών και κινητού τηλεφώνου από θαμώνες καταστημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα.

Ακολούθησε συστηματική διερεύνηση της δράσης του συλληφθέντα, από όπου προέκυψε ότι, κατά το τελευταίο μήνα, ο 40χρονος, εκμεταλλευόμενος την πολυκοσμία που επικρατούσε σε εστιατόρια και μπαρ στο κέντρο της πόλης και χωρίς να γίνεται αντιληπτός, διέπραξε ακόμη 7 κλοπές, αφαιρώντας από θαμώνες καταστημάτων πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και συνολικό χρηματικό ποσό, ύψους 995 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί ήδη μια καταδικαστική απόφαση, ενώ με τη δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.