Επεισόδια και φωτιές στο Πολυτεχνείο

Επεισόδια ξεσπάσεν την Πέμπτη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από πορεία αντεξουσιαστών που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία της κυβέρνησης για την παράταση του προγράμματος στήριξης. Ομάδες κουκουλοφόρων προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου και αυτή την ώρα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη, στα Εξάρχεια.

 

Σύμφωνα με το Έθνος, περίπου 300 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια γύρω στις 6 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ωστόσο στην οδό Σταδίου κάποιοι προξένησαν φθορές στις τζαμαρίες τράπεζας, ενώ κατά την επιστροφή τους από την οδό Πανεπιστημίου έσπασαν τις τζαμαρίες δύο καταστημάτων με σφυριά.

 

 

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν καθώς οι νεαροί κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου και Πατησίων στο Πολυτεχνείο.

 

Εκεί, επί της οδού Στουρνάρη προξένησαν φθορές και σε άλλα καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου εξερράγη το ρεζερβουάρ μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος στην οδό Στουρνάρη, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους έχουν κλείσει τους δρόμους.

 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προς το παρόν, παρακολουθούν χωρίς να επεμβαίνουν.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και πολίτες, επιχειρούν να σβήσουν τις φωτιές.

 

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ και Συνεργατικό Εργατικό Κόμμα, στην πλατεία Συντάγματος κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και κατά της παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Οι λιγοστοί – λόγω και της έντονης βροχόπτωσης – συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν και υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θεωρούν πως είναι η μοναδική λύση.

 

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΔΝΤ και της ΕΕ, έμειναν για λίγη ώρα απέναντι από την Βουλή και κατόπιν διαλύθηκαν ήσυχα.

Η συγκέντρωση, παρά την μικρή της διάρκεια, δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο – συνεπικουρούμενης και της βροχής – στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, αφού η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε για λίγη ώρα την οδό Σταδίου και την λεωφόρο Αμαλίας.

 

Δείτε επίσης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup