Επί ποδός οι εκπαιδευτικοί για την αυτοαξιολόγηση: 22.000 τα κενά‏

Κινητοποιήσεις την Τρίτη στις 7 το απόγευμα και στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου θα έχουν οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη αντιδρώντας στην αυτοξιολόγηση που όπως επισημαίνουν θα σημάνει χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.

 

“Τα κενά που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι 22.000 γεγονός που το παραδέχθηκε και ο νέος υπουργός Παιδείας, εξήγησε ο Πρόεδρος της Ε’ Ελμε Θεσσαλονίκης Χάρης Ζαγανίδης.

Οι εκπαιδευτικοί, οι απολυμένοι σχολικοί τροχονόμοι κι φύλακες, οι καθαρίστριες και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ είναι μεταξύ των ομάδων που κινητοποιούνται το επόμενο διάστημα.

“Η κατάσταση στο χώρο της Εκπαίδευσης είναι εκρηκτική. Θέλουν και με την Τράπεζα Θεμάτων και με το νέο Λύκειο να δημιουργήσουν μαθητές πολλών ταχυτήτων και ουσιαστικά να ανακάμψουν την πορεία των μαθητών προς το Πανεπιστήμιο. Με το νέο σύστημα στο Λύκειο το 30% των μαθητών δεν θα μπορέσουν να προαχθούν και να δώσουν εξετάσεις. Δεν συζητάμε για τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Στη Θεσσαλονίκη οι περισσότερες τάξεις έχουν 25-30 μαθητές, εξηγεί ο κ Ζαγανίδης και προειδοποιεί ότι ο Σεπτέμβριος στο χώρο της Παιδείας θα είναι θερμός.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr