Επιχείρηση της αστυνομίας για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

Επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης, όταν άνδρες της ελληνικής αστυνομίας ξεκίνησαν την απομάκρυνση των οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται εκεί.

Η γραμμή είναι αποκλεισμένη εδώ και αρκετές ημέρες από  οικονομικούς μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, και οι οποίοι είχαν προορισμό την κεντρική Ευρωπή.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, το πρωί στις 6.30 προσήχθησαν ένας Ελληνας φωτογράφος και τρεις Ελληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο με την αιτιολογία ότι θα γίνει επιχείρηση. Τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και λίγες ώρες μετά τους άφησαν ελεύθερους όμως δεν τους επιτρέπουν να πλησιάσουν στο σημείο για να καταγράψουν τι συμβαίνει. Σύμφωνα με πλροφορίες έχουν απομακρυνθεί και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται εκεί.

Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει αρκετές ώρες.

Οι οικονομικοί μετανάστες επιβιβάζονται σε πούλμαν που έχουν ναυλωθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων, περίπου 1200 μετανάστες αναμένεται να κατευθυνθούν ξανά προς την Αθήνα, με το σενάριο της αστυνομίας να προβλέπει την εγκατάστασή τους στο γήπεδο του ταε κβο ντο.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από την ΕΛ.ΑΣ. σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Περίπου 400 έλληνες αστυνομικοί επιχειρούν εκεί και μέχρι στιγμής η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά, χωρίς επεισόδια.