Επίσκεψη Μάρκου Μπόλαρη στην Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της  Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, είχε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο υποψήφιος βουλευτής ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα, την λειτουργία και  δράση της, την εκπαιδευτική παρέμβαση του σχολείου της Αρμενικής Κοινότητας, καθώς και την ξεχωριστή λειτουργία της κατασκήνωσης της στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, μία από τις τρείς Αρμενικές κατασκηνώσεις στον κόσμο.

«Η Αρμενική κοινότητα είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης από τα αρχαία χρόνια, με ξεχωριστή παρουσία και δράση τόσο στα οικονομικά όσο και στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα της πόλης» τόνισε ο κ. Μπόλαρης

Η συζήτηση εστιάστηκε στο «μέγιστο» όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μπόλαρης ιστορικό ζήτημα της Γενοκτονίας καθώς όπως είπε, είναι ένα κοινό ζήτημα που αφορά τους χριστιανικούς λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αρμενίους και Ρωμιούς Ποντίους, Μικρασιάτες και Θρακιώτες που σφαγιάστηκαν σε μια πρωτοφανούς μεγέθους Γενοκτονία, που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε πριν από 100 χρόνια στην Τουρκία.

«Υπάρχει  αναγκαιότητα ολιστικής κοινής στρατηγικής για την ανάδειξη της Γενοκτονίας και την αναγνώρισή της διεθνώς από Κράτη και Οργανισμούς, ώστε η Τουρκία να αντικρύσει κατάματα την ιστορική αλήθεια, να συμβιβαστεί με την αδήριτη αλήθεια και να  υποχρεωθεί σε αίτηση συγγνώμης από τα θύματα, τους επιζήσαντες και τους συγγενείς τους. Κρίσιμη προϋπόθεση είναι η υιοθέτηση μιας στρατηγικής συνεργειών και αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας από τους λαούς που υπήρξαν θύματα της Γενοκτονίας» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε, ως Υφυπουργός Εξωτερικών με τις Αρμενικές Κοινότητες και της Αθήνας και του Ηρακλείου, τόσο για την Διημερίδα για την Θρησκευτική Διπλωματία, όσο και για την επίσκεψη του Καθολικού της Αρμενίας στην Κρήτη.