Επεισοδιακή επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων από την Εγνατία

ΦΩΤΟ: epiruspost.gr

ΦΩΤΟ: epiruspost.gr

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά του νομού Ιωαννίνων, μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην Εγνατία για την απομάκρυνση των προσφύγων, που από την Τετάρτη είχαν καταλάβει το οδόστρωμα.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην Εγνατία και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκειά της οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες και καδρόνια από τους πρόσφυγες, ενώ προχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές. Ανάμεσα στους 15 είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή.

Πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέντγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο ίδιο το κέντρο στον Κατσικά, όπου πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από πρόσφυγες, με αποτελέσμα να βγουν έξω από το κέντρο.