Επιστρέφουν οι Θεσμοί και ξεκινά η αξιολόγηση

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα εντός των επομένων ημερών και συγκεκριμένα μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς, οι επικεφαλής της αποστολής μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται, ήδη, στην Αθήνα θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές στις αρχές της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε νωρίτερα αισιόδοξος ότι οι επικεφαλής μπορούν να βρεθούν τις επομενες μέρες και να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης βδομάδας την αξιολόγηση.

Προέβλεψε ότι οι συζητήσεις θα πάρουν κάποιο χρόνο, ωστόσο, όπως είπε, θέλουμε την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Νταβός, ενώ είδε και τον επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, στον οποίο έδωσε οδηγίες ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης στην Αθήνα.

Καμία σύνδεση προσφυγικού με αξιολόγηση

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του προσφυγικού ζητήματος με την αξιολόγηση ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε στο χρονοδιάγραμμα.

Η επιθυμία της Κομισιόν είναι να τελειώσουμε το συντομότερο και με επιτυχία την αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσουμε με θετικό πνεύμα τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κατέληξε.