Επιτυχημένος ο 2ος Δίαθλος Αγώνας τρέξιμο -κολύμβηση στην Καλαμαριά

Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές διεξήχθη την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ο 2ος  Αγώνας Διάθλου Καλαμαριάς, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα.

Η αθλητική αυτή εκδήλωση που καθιερώνεται πλέον  ως θεσμός στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμαριάς, διοργανώθηκε από  το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμουκαι περιελάβανε τρέξιμο 3.000 μέτρων  εντός του  οδικού δικτύου  Καλαμαριάς  και κολύμπι 300 μέτρων στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς.

Για όλους η απόσταση και των δύο αθλημάτων ήταν  ίδια και η εκκίνηση και ο τερματισμός κοινός. Οι αθλητές ολοκλήρωσαν  συνεχόμενα και διαδοχικά τα δύο αγωνίσματα με πρώτο το τρέξιμο και ακολούθησε  η κολύμβηση.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας 5  ετών και πάνω που γνώριζαν κολύμβηση. Ο Αγώνας Διάθλου  τερματίστηκε, όταν ολοκληρώθηκε το άθλημα της κολύμβησης από όλους  τους συμμετέχοντες, ενώ δεν υπήρχε χρονικό όριο.

Τους αθλητές που συμμετείχαν παρακολουθούσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εθελοντές της ΧΑΝ Καλαμαριάς και διασώστες της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (OMAK) Καλαμαριάς, ενώ την πολύτιμη βοήθεια στο αγώνισμα της κολύμβησης παρείχε η Ναυαγοσωστική Ακαδημία Bay Line Service και ο Δήμος Καλαμαριάς ευχαριστεί όλους αυτούς  για τη συνεισφορά τους.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μετάλλια που απένειμαν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Αθανάσιος Γιαννακός  και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης, Προγραμματισμού & Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ευάγγελος Τσακμακίδης. Παρών στους Αγώνες του Διάθλου ήταν και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού, Απόστολος Ματσαρίδης.