Έργα και ημέρες της γερμανικής…ολιγαρχίας στην Ελλάδα

“Ο Γερμανικός Διοικητικός Ιμπεριαλισμός αυτοπαρουσιάζεται”. Αυτός είναι ο τίτλος του ολιγοσέλιδου βιβλίου που κυκλοφορεί η ομάδα “Μένουμε στη Θεσσαλονίκη, δεν υποτασσόμαστε” στο οποίο καταγράφονται μέσα από τη  θεματολογία που οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Ελληνογερμανικής φιλίας έχουν δημοσιοποιήσει , τα …έργα και οι ημέρες των Γερμανών στην Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη που είναι και η έδρα του κ Φούχτελ.

 

“Ξεκινάμε με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης πεπραγμένων της Γερμανικής πολιτικής σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τη συμφωνία που υπογράφηκε το 2010 μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και της Α. Μέρκελ. Με αυτή τη συνεργασία ξεκινά η Γερμανία να μεταφέρει την τεχνογνωσία της στο επιπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Ένα είδος mentoring δηλαδή.

 

Μόνο που οι μέντορες ασκούν πιεστικό έλεγχο σε θέματα “ανεργίας κυρίως των νέων” , ΄”δημόσιας διοίκησης” , “εκπαίδευσης” , “τουριστικής ανάπτυξης”, “διαχείρισης πόρων κάθε είδους”, “διαχείρισης σκουπιδιών”. Σ’ αυτό αποσκοπεί και το ερωτηματολόγιο του κ Φούχτελ στο οποίο ζητούνται αναλυτικές πληροφορίες για την ηλικία του πληθυσμού, τις ασχολίες του, το επίπεδο μόρφωσής του, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κάθε περιοχής, τους υδάτινους πόρους, τις προστατευόμενες περιοχές, τις τουριστικές μονάδες, τα ιαματικά λουτρά, το οδικό δίκτυο, τις μονάδες υγείας που βρίσκονται στην περιοχή, τα αξιοθέατα, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, τα σχέδια για την αξιοποίηση της περιοχής.

 

Αυτά τα ερωτηματολόγια κυκλοφορούν εδώ και 6 μήνες” λέει στο radio1d.gr ο Γ. Ρακκάς μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης ¨”Μένουμε στη Θεσσαλονίκη, δεν υποτασσόμαστε”. “Είμαστε αντίθετοι με το μοντέλο… ανάπτυξης που έχουν για μας οι Γερμανοί. Δίνουν κατευθύνσεις για το πού θα προσανατολιστούν και που θα κατευθυνθούν οι άνεργοι νέοι της χώρας μας, σχεδιάζουν τρόπους ανάπτυξης όπως για παράδειγμα ένα τεράστιο αιολικό πάρκο στην Άνδρο που θα καταστρέψει το κυκλαδίτικο τοπίο. Κλειδώνουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και δεσμεύουν τον πληθυσμό τους. Πρέπει όλοι να μάθουν τι κάνουν οι Γερμανοί” καταλήγουν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Παράταξης και υπόσχονται να δώσουν ένα αντίτυπο και στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο    

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr