Εργασίες antigraffiti στο δήμο Παύλου Μελά

antigraffiti2-pavlou-mela

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες antigraffiti στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης μπροστά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά. Ο καθαρισμός του μνημείου έγινε από την εταιρεία Graffiti Stop “Solutions Simple and Easy”, η οποία είχε αναλάβει και τον καθαρισμό του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και έγινε απολύτως δωρεάν.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι απολύτως βιοδιασπώμενα και πλήρως αβλαβή για το περιβάλλον, ενώ μετά τον καθαρισμό του χώρου τοποθετείται ειδικό υλικό που επιτρέπει τον εκ νέου καθαρισμό του μόνο με νερό και σφουγγάρι σε περίπτωση νέου graffiti. «Πρόκειται για μία καινοτόμο εφαρμογή, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσουμε κάποια συγκεκριμένα σημεία του Δήμου, που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η κουλτούρα του graffiti έχει ρίζες στην κουλτούρα του δρόμου και είναι πραγματικά μια μορφή τέχνης όταν αυτή γίνεται ελεγχόμενα και με σκοπό τον εξωραϊσμό της πόλης. Ωστόσο ισοδυναμεί με βανδαλισμό όταν γίνεται πάνω σε ιστορικά μνημεία, όπως είναι το μνημείο των πεσόντων στην πρόσοψη του Δημαρχείου Παύλου Μελά και σε δημόσια περιουσία, την οποία πληρώνει αδρά ο πολίτης σε καιρούς οικονομικά δύσκολους» δήλωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

antigraffiti1-pavlou-mela

Πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία και η επέκταση των εργασιών antigraffiti και σε άλλους δημοτικούς χώρους αρχίζοντας από το πάρκο του Αγίου Παντελεήμονος στην Πολίχνη, την πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, το Πάρκο Σόλωνος στην Άνω Ηλιούπολη και άλλους επιλεγμένους χώρους. Ο Δήμος Παύλου Μελά, ευελπιστεί ότι με τη συνεργασία των πολιτών οι φθορές θα περιοριστούν και ότι οι συγκεκριμένοι χώροι θα τύχουν του σεβασμού που τους αξίζει.