Εργαστήρια για νέους εικαστικούς και φοιτητές στην Casa Bianca

Εργαστήρια για νέους εικαστικούς και φοιτητές των σχολών Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής, με γενικό τίτλο “Χώρος – Τόπος – Χρόνος – Μνήμη”,  διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, από τις 12.00 έως τις 15.00, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Casa Bianca (Β. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη).

 

Τα θέματα και οι εισηγητές θα εναλλάσσονται, ενώ η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν το κόστος των υλικών που θα χρησιμοποιήσουν ενώ τα έργα που θα παραχθούν θα συμπεριληφθούν σε έκθεση που θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2015, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

 

Τα εργαστήρια αφορούν ποικίλους εικαστικούς τομείς, όπως ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία, βίντεο ή εγκατάσταση.

 

Η πρώτη ενότητα με θέμα ”Η μπανιέρα της Casa Bianca” θα ολοκληρωθεί σε τρεις συναντήσεις, στις 21 και 28 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου 2015, με συντονίστρια την Τέτα Μακρή.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων στα τηλέφωνα 2310 425531 και 2310 427555 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (pinakothiki at thessaloniki.gr).

 

Οι επόμενες ενότητες θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα, με συντονιστές τον Γιώργο Τσακίρη, τον Βασίλη Βασιλακάκη και τον Χρήστο Βενέτη. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr