Έρχεται στην Ελλάδα η πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης

Έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης, ζητώντας τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της χρήσης της. 

 

Οι πρωτοπόροι της Κοινωνικής Λέσχης ξεκινούν το εγχείρημα, έχοντας οι ίδιοι ένα σωρό ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν. Αν είναι η όχι εξαρτησιογόνος ουσία η κάνναβη ή αν ο χρήστης κάνει κατάχρησή της αλλά και κυρίως τα οφέλη που αυτή έχει για την υγεία, όπως π.χ. στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλήματων και φυσικά στη δημιουργία ευθυμίας και στην κοινωνικοποίηση που αυτή φέρνει ή όχι!

 

Σημασία όμως έχει ότι καταρχήν η πρωτοβουλία στοχεύει στο να αποποινικοποιηθεί η χρήση κάνναβης και να πάψουν κάποιοι -δυστυχώς πολλοί- να κερδίζουν απίστευτα ποσά από το λαθρεμπόριο κάνναβης. 

 

Επίσης, η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενημέρωση όλων των υποψιασμένων ανθρώπων γύρω από το θέμα ώστε να αρθούν οι προκαταλήψεις γύρω από την κάνναβη και τους «εραστές» της, αλλά και να αποκαλυφθεί ποιοι τελικά κερδίζουν -με πρώτη την εξουσία κάθε είδους- από την εσκεμμένη ενοχοποίηση της κάναβης στο κοινωνικό σύνολο τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σκληρές εξαρτήσεις και με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα για την υγεία που ωστόσο είναι καθ’ όλα νόμιμες, όπως το τσιγάρο και ο καπνός γενικά και τα οινοπνευματώδη ποτά. 

 

Μια πρωτοβουλία πολιτών που θεωρούν ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάχτυλό μας ως κοινωνία,  ουσιαστικά αναδεικνύει τί σημαίνει ελευθερία σε ότι αφορά κάποιες μικρές αλλά θαυματουργικές απολαύσεις για κάποιους -πολλούς- ή αδυναμίες για άλλους -λίγους. 

 

Τη Δευτέρα η πρώτη συνάντηση

 

Στοι σχετικό δελτίο Τύπου που απέστειλαν οι πρωτοπόροι της Κοινωνικής Λέσχης Κάνναβης απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή. 

 

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 19:00 σας προσκαλούμε στο χώρο της «Βιοτεχνίας» στην οδό Ορφανίδου 4 στον πρώτο όροφο, για την ανακοίνωση ίδρυσης της Πρώτης Κοινωνικής Λέσχης Κάνναβης στη Θεσσαλονίκη. Σας περιμένουμε για να σας παρουσιάσουμε τις απόψεις μας, τις κινήσεις μας, να αναλύσουμε τι σκοπεύουμε να κάνουμε και τι θέλουμε να πετύχουμε.

 

Η ταυτότητα των πρωτοπόρων

 

Στο δελτίο Τύτπου οι ιδρυτές της Κοινωνικής Λέσχης Κάνναβης αναφέρουν: «Είμαστε άνθρωποι που ζητάμε τα αυτονόητα. Την ελευθερία καλλιέργειας και κατανάλωσης ενός φυτού που αποδεδειγμένα είναι πιο ασφαλές από τον καφέ, μη μιλήσουμε για αλκοόλ, ταμπάκο και φάρμακα του εμπορίου που σκοτώνουν. Η κάνναβη είναι ένα ακίνδυνο βότανο και δεν πρέπει να διαχωρίζεται από το τσάι του βουνού. Πλήθος ερευνών βγαίνουν σχεδόν καθημερινά οι οποίες αποδεικνύουν τις πολλές θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης ακόμα και σε «βαριές» περιπτώσεις όπως καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Crohn κ.α.

 

Δεν προτείνουμε τίποτα το παράλογο. Αντιθέτως. Έχοντας ξεφύγει από την παράνοια του 20ου αιώνα με τους παγκόσμιους πολέμους και τα εκατομμύρια θύματα, με τον ψυχρό πόλεμο, και φυσικά με τον παράλογο πόλεμο κατά των ναρκωτικών, έχουμε μπει σε μια εποχή πληροφόρησης και λογικής όπου είναι πασιφανές ότι η κάνναβη απαγορεύτηκε για να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα».

 

Facebook: ThessCSC

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr