Έρχονται 80 υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών

Ερχονται οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων και στη θεσσαλονίκη.

 

Μετά την Αθήνα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και την Τρίπολη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου θεσσαλονίκης αποφάσισε την αγορά και εγκατάσταση 80 υπόγειων κάδων, που θα τοποθετηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το έργο θα κοστίσει 984.000 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού. Τα υπόγεια συστήματα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων θα περιλαμβάνουν 80 κάδους, χωρητικότητας 3.000 λίτρων περίπου, οι οποίοι, σύμφωνα με χη σχετική μελέτη, θα τοποθετηθούν εντός στεγασμένων φρεατίων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αρχής γενομένης από την πλατεία Χρηματιστηρίου και τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Ανακύκλωση

 

Παράλληλα, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και υλικών συσκευασιών.

«Σκοπός αυτού του εναλλακτικού συστήματος συλλογής και προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων είναι αφενός η υγιεινή αποθήκευσή τους -αρχικά σε σημεία της πόλης, όπου αυτό κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό- και αφετέρου η αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου σε σημεία με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.