ΕΣΘ: Η αγορά δεν δούλεψε στη Θεσσαλονίκη

Την εκτίμηση ότι “η αγορά δεν δούλεψε”, με εξαίρεση ένα κομμάτι της, σε συγκεκριμένο -κεντρικό- δρόμο της Θεσσαλονίκης, διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ) Παντελής Φιλιππίδης, αναφερόμενος στη χθεσινή, κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς.

 

“Εμείς δεν μπορούμε σαν ΕΣΘ να διαχωρίσουμε την αγορά. Η θέση μας είναι ότι η αγορά συνολικά δεν δούλεψε, δούλεψε ένα κομμάτι συγκεκριμένου δρόμου στην αγορά της Θεσσαλονίκης” ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Ωστόσο, όπως είπε, ακόμη και στο συγκεκριμένο κομμάτι, δύο στους δέκα καταναλωτές ήταν αυτοί που κρατούσαν σακούλες από τα μαγαζιά. Ο όγκος των καταναλωτών, σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης, “πήγε στα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα”.

 

Αναφερόμενος στην ένταση που επικράτησε έξω από πολυκατάστημα του κέντρου μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ, όταν διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο του καταστήματος και εμπόδισαν την πρόσβαση των πελατών, ο πρόεδρος του ΕΣΘ σημείωσε: “εμείς καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται- είναι πάγια θέση του ΕΣΘ”.