ΕΣΘ: Πρωτοβουλία για τον στολισμό της αγοράς

Δυσαρεστημένος είναι ο εμπορικός κόσμος από την καθυστέρηση και τον ελλιπή χριστουγεννιάτικο στολισμό από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τοποθετηθούν λαμπιόνια στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Μητροπόλεως.

 

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η δημοτική αρχή δήλωσε ότι «δεν μπορεί να διαθέσει λεφτά σε αυτήν την περίοδο για μεγάλο φωτισμό». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν, στολίζοντας τα σπίτια και τα καταστήματά τους.

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης σχολίασε ότι «δεν μπορεί όλες οι πόλεις να είναι στολισμένες και όλοι ol δήμοι στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το κέντρο της πόλης». Με χρήματα από χορηγούς και με τεχνική βοήθεια από τον δήμο, ο ΕΣΘ ανέλαβε να φωτίσει κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, ενώ την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου διοργανώνει υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας και συναυλίες από μικρά μουσικά σχήματα σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου πόλης.

 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Ηλιάδης σημείωσε ότι χάθηκε χρόνος και ότι ο στολισμός που έκανε ο δήμος θα μπορούσε να είναι καλύτερος, δίνοντας μια πιο γιορτινή ατμόσφαιρα.