Εστία μόλυνσης σε διαμέρισμα στην Τούμπα

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, επτά αλλοδαποί (6 άντρες – 1 γυναίκα), καθώς διαπιστώθηκε ύπαρξη σοβαρής εστίας μόλυνσης σε ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν έρευνες, παρουσία Δικαστικής Αρχής, σε:

 

– ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν οι επτά αλλοδαποί,
– χώρους περιμετρικά του διαμερίσματος,
– διαδρόμους και ακάλυπτους χώρους της οικοδομής,
– παρακείμενο του διαμερίσματος υπόγειο χώρο, αλλά και σε
– ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

 

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκε μεγάλος όγκος άχρηστων αντικειμένων και πρόχειρα διαμορφωμένα καρότσια (ιδιοκατασκευές), που χρησιμοποιούσαν για την περισυλλογή, εναπόθεση και μεταφορά τους από κάδους απορριμμάτων του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης.
Μετά το πέρας των ερευνών, συνεργεία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μερίμνησαν για την απομάκρυνση των αντικειμένων και τον καθαρισμό του χώρου.

 

Επιπλέον, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης εντός, εκτός και περιμετρικά των χώρων ελέγχου και έντονη δυσοσμία, με πιθανό κίνδυνο υγειονομικής φύσης.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.