Έτοιμος μέχρι τον Μάιο του 2016 ο ΣΜΑ Ευκαρπίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την εκτίμηση ότι μέχρι τον Μάιο του 2016 θα είναι έτοιμος ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Ευκαρπίας διατυπώνει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ) Μιχάλης Γεράνης, επικαλούμενος τις εκτιμήσεις της αναδόχου εταιρείας. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Γεράνης επισημαίνει ότι αφού ξεπεράστηκαν τεχνικά, διοικητικά και θεσμικά ζητήματα που προέκυψαν, οι εργασίες στην περιοχή όπου θα γίνει ο ΣΜΑ έχουν ξεκινήσει και πάλι και εντός του Νοεμβρίου θα αρχίσει να ανεγείρεται το μεταλλικό κτίριο που θα στεγάσει τις λειτουργίες του. Παράλληλα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να μεταφερθεί στην περιοχή όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός των φορτηγών και των κοντέινερ που χρειάζονται για τη λειτουργία του ΣΜΑ.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Δίκτυο 50 φορέων που τάσσονται κατά της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης. Σε αυτήν επισημαίνουν ότι αντιπροσωπεία κατοίκων και στελεχών του Δικτύου από την Ευκαρπία και το Δήμο Παύλου Μελά είχε συνάντηση την περασμένη Δευτέρα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο. Στη συνάντηση αυτή η αντιπροσωπεία έκανε λόγο για “συνεχιζόμενες διώξεις δεκάδων πολιτών”, που “φαίνεται να έχουν χαρακτήρα εκδικητικό και τρομοκρατικό από τη μεριά του ΦΟΔΣΑ και αρκετών αυτοδιοικητικών παραγόντων της πόλης”. Παράλληλα ανέφερε ότι “εκκρεμούν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης η αξιολόγηση ολόκληρου φακέλου με αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και μηνυτήριες αναφορές κατά του ΦΟΔΣΑ”.

“Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τις διώξεις αυτές” σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Γεράνης.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την σημερινή ενημέρωση του ΦΟΔΣΑ στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχει γίνει το πρώτο σχέδιο. Παράλληλα οι δήμοι θα υποβάλλουν τα τοπικά τους σχέδια στη μελετητική ομάδα που εκπονεί τον συνολικό σχεδιασμό. “Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο θα ακολουθήσει διαβούλευση αλλά και η εκπόνηση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων” πρόσθεσε ο κ. Γεράνης.