ΕΒΕΘ: Συμπόσιο για τις εξαγωγές προς τη Ρωσία

Χρηστικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά μπορούν να κατακτήσουν τη ρωσική αγορά αναμένεται να δοθούν στη διάρκεια του Ελληνορωσικού Εξαγωγικού Συμποσίου που συνδιοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

 

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), από τις 2 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., και έχει τίτλο «Προωθώντας ελληνικά προϊόντα στη ρωσική αγορά: Τρόφιμα – Ποτά».

 

Στην εκδήλωση θα πάρει μέρος πολυμελής αντιπροσωπεία Ρώσων εισαγωγέων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την κατανόηση από την πλευρά των Ελλήνων επιχειρηματιών του τρόπου και των μεθόδων εισαγωγής τροφίμων – ποτών στη ρωσική αγορά, κυρίως δε εν μέσω περιόδου κρίσης, λόγω της προσωρινής απαγόρευσης εισαγωγής προϊόντων που επέβαλε η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

 

Το συμπόσιο διοργανώνεται με την ευκαιρία του ανοίγματος παραρτήματος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης  και της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα. Τις θέσεις της ρωσικής κυβέρνησης θα παρουσιάσει ο νέος πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Andrey Maslov.

 

Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στο συμπόσιο πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 132) έως την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου. Σημειώνεται πως στην εκδήλωση θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία (ελληνικά– ρωσικά), ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.