Εξαρθρώθηκε σπείρα σωματεμπόρων και μαστροπών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σπείρα σωματεμπόρων και μαστροπών εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία 28χρονης Μολδαβής.

Τα μέλη της, από τον Δεκέμβριο του 2014, εντόπιζαν τις γυναίκες- θύματά τους στη Μολδαβία και εκμεταλλευόμενα την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν νόμιμα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν τη συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ασκώντας τους βία και με απειλές κατά των ιδίων και των οικογενειών τους, καθώς και με το πρόσχημα ύπαρξης χρέους προς τους ίδιους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας το σύνολο των εισπράξεών τους.

Όταν δεν επιθυμούσαν να εργασθούν στους οίκους ανοχής ή όταν προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον έλεγχό τους τούς ασκούσαν έντονη σωματική βία. Σε μία μάλιστα περίπτωση εξανάγκασαν μία εκ των γυναικών να προβεί, παρά τη θέλησή της, σε άμβλωση, όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν έγκυος.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τατάρτη το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκαν τρία διαμερίσματα στα οποία κρατούνταν γυναίκες-θύματα σωματεμπορίας (υπήκοοι Μολδαβίας) και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Μολδαβίας και Αλβανίας, ηλικίας 26 και 41 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους, υπήκοοι Μολδαβίας, ηλικίας 28, 29 και 32 ετών.