Φεμινιστικό καραβάνι παγκόσμιας αλληλεγγύης «στάθμευσε» στη Θεσσαλονίκη

«Από το Κομπάνι ως τη Λισαβόνα όλες οι γυναίκες στον δρόμο του αγώνα» φώναξαν σήμερα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, γυναίκες, οι οποίες συμμετέχουν στο Παγκόσμιο φεμινιστικό καραβάνι, που ξεκίνησε από την Τουρκία και θα φτάσει στην Πορτογαλία.

Περίπου 65 γυναίκες από το Καραβάνι, οι οποίες ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 8 Μαρτίου βρέθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να ενδυναμώσουν τους δεσμούς μεταξύ των φεμινιστριών από διαφορετικές χώρες.

«Είμαστε εναντίον του καπιταλισμού, του πολέμου και της φτώχειας» ήταν τα πρώτα λόγια της Γιλντίζ, η οποία συμμετέχει στο φεμινιστικό καραβάνι. Tόνισε επίσης, ότι ήθελαν να συμμετάσχουν και άλλες γυναίκες, αλλά είχαν πρόβλημα με την έκδοση βίζας. Περιγράφοντας δε, το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα ανέφερε πως «στις συγκεντρώσεις μας στην Τουρκία, αντιμετωπίσαμε σκληρή βία από την αστυνομία»

Όπως διευκρίνισε η Βούλα Τάκη, από τον Χώρο Αλληλεγγύης Γυναικών, «στο Φεμινιστικό Καραβάνι συμμετέχουν γυναίκες από το Κουρδιστάν, από την Τουρκία, την Ελλάδα και βαλκανικές χώρες, προωθώντας την ανάπτυξη δικτύων αλληλεγγύης και αντίστασης».

Τα μέλη του Καραβανιού πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για αύριο το απόγευμα, σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, όπου θα μιλήσουν γυναίκες από όλο τον κόσμο και θα χαιρετίσουν τα κινήματα της πόλης.

Στις 19 Μαρτίου, το φεμινιστικό καραβάνι θα αναχωρήσει για την Έδεσσα, όπου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γυναικείων ομάδων και κινημάτων στο παλιό “Παρθεναγωγείο”.

Το ταξίδι τους αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου