Φίλιππος Γκανούλης: Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κίνητρα για επενδύσεις

gkanoulis-filippos

Η κατάσταση στην αγορά δεν είναι ρόδινη και σε συνδυασμό με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών η θέση των ελεύθερων επαγγελματιών γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, είπε ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων Φίλιππος Γκανούλης μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Ο κ. Γκανούλης συπλήρωσε πως  αυτοί που καταφέρνουν στη σημερινή εποχή να κερδίζουν πάνω από 20.000 ευρώ καθαρά, καλούνται και να πληρώσουν τους περισσότερους φόρους. Παράλληλα, τόνισε πως μια τέτοια αύξηση της φορολογίας και των εισφορών θα συνοδευτεί σύντομα από τη βελτίωση του μηχανισμού ελέγχου φοροδιαφυγής. Ταυτόχρονα, ο κ. Γκανούλης σημείωσε πως η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από επενδύσεις και πρέπει η κυβέρνηση να δώσει κίνητρα κίνητρα, ακόμη και φοροαπαλλαγές στους υποψήφιους επενδυτές.

Επίσης, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων είπε πως η θέση του κόμματος είναι να γίνει σωστή μείωση δαπανών, με κινητικότητα και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον, ο κ. Γκανούλης είπε πως οι κύριοι Τσιρώνης και Δημαράς που συνεργάζονται με το ΣΥΡΙΖΑ και ανήκουν στους Οικολόγους, με τις παρεμβάσεις τους έχουν καταφέρει να γίνουν σημαντικά πράγματα, με πρόσφατο παράδειγμα τη μείωση του ελάχιστου επιλέξιμου ύψους για την ενίσχυση των ΚοινΣεΠ.

Όσον αφορά την πιθανότητα BREXIT ο κ. Γκανούλης είπε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως αν συνεχίσει η πολιτική της λιτότητας σύντομα και η Γαλλία ή η Ισπανία θα χρειαστούν μνημόνιο. Καλό είναι να είμαστε περισσότεροι στην ΕΕ των λαών και όχι μόνο της οικονομίας, πρόσθεσε ο Φ. Γκανούλης.

Επίσης, ο κ. Γκανούλης μίλησε και για την αντικατάσταση της Ελεάννας Ιωαννίδου από την Μόνικα Αϊβάζογλου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξηγώντας πως οι Οικολόγοι συνηθίζουν να αντικαθιστούν τα μέλη τους στη μέση της θητείας τους.

Τέλος, ο κ. Γκανούλης αναφέρθηκε στις συμφωνίες TTIP-CETA λέγοντας πως πρέπει να μη γίνουν δεκτές και να ανατραπούν, καθώς θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα εκτός λογικής στα εργασιακά και σε άλλους τομείς.