Φλώρινα: Η πιο οργανωμένη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών από την Αλβανία

peripoliko-katadioksi

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Από Έλληνες έγινε η πιο οργανωμένη απόπειρα εισαγωγής μεγάλης ποσότητας αλβανικού χασίς από την γειτονική χώρα στη Φλώρινα, όμως και αυτή απέτυχε χάρη στην αποτελεσματικότητα των αστυνομικών της Ασφαλείας που ξεχύθηκαν στην περιπετειώδη καταδίωξη τριών οχημάτων.

Οι μεταφορείς διέθεταν δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα που λειτουργούσαν ως προπομποί για ένα Ι.Χ. φορτηγάκι το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά που είχαν παραλάβει από ένα αφρούρητο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Οι αστυνομικοί είδαν τα τρία οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και να προσπαθούν να διαφύγουν, όταν προσπάθησαν να τα ακινητοποιήσουν για έλεγχο. Ωστόσο, εγκλώβισαν άμεσα τα δυο προπορευόμενα και συνέλαβαν τους οδηγούς τους ηλικίας 49 και 28 χρόνων.

Ο οδηγός του μικρού φορτηγού κατάφερε να απομακρυνθεί με επικίνδυνους ελιγμούς, αλλά κατά την διάρκεια της καταδίωξη πέτα στο έδαφος τρεις ταξιδιωτικούς σάκους και δυο σακούλες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 85 κιλών και 117 γραμμαρίων! Στη συνέχεια, εγκατέλειψε και το όχημα σε δασική περιοχή της Φλώρινας, όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Οι δυο διακινητές οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, ενώ ο 42χρονος συνεργός τους αναζητείται και τα τρία οχήματά τους κατασχέθηκαν.