Φοιτητές αλλάζουν το πρόσωπο της 3ης Σεπτεμβρίου

Να καταθέσουν αρχιτεκτονικές προτάσεις που θα αλλάξουν το τοπίο της 3ης Σεπτεμβρίου στη θεσσαλονίκη καλούνται φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική Τοπίου» του ΑΠΘ, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ερευνητικού έργου, διοργανώνει διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό με θέμα την «Ανασύνθεση του τοπίου της θεσσαλονίκης, από το δάσος στη θάλασσα, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου».

«Το θέμα του διαγωνισμού», εξηγεί στη «δημοκρατία» η Μαρία Ανανιάδου-Τζημοπούλου, διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Αρχιτεκτονική Τοπίου», «αναφέρεται στη φυσική κάθοδο από τις υπώρειες του Κέδρινου Λόφου προς το θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού, δηλαδή την οδό 3ης Σεπτεμβρίου».

Διευκρινίζει ότι οι φοιτητές καλούνται να προτείνουν ιδέες για την ανασύνθεση του τοπίου της οδού, που περιλαμβάνει σημαντικές αστικές τοποθεσίες ή πεδία, αποσπασματικά προσαρτημένες, όπως είναι η παραλία και το πάρκο, το Δημαρχείο θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η ΔΕΘ, το Γ Σώμα Στρατού, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές αρχιτεκτονικής τοπίου, αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας, οικολογίας, γεωπονίας, δασολογίας και περιβάλλοντος και καλών τεχνών.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού διακινείται παγκοσμίως σε όλα τα πανεπιστήμια.
Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν Ελληνες ακαδημαϊκοί και διεθνώς καταξιωμένοι αρχιτέκτονες τοπίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες http://land-arch.web.auth.gr και landarch-competition2014. web.auth.gr