Φωκάς: Το Δικαστήριο αποφάσισε πτώχευση

Εταιρεία προμηθεύτρια της «Φωκάς» βάζει τους τίτλους τέλους στην λιανεμπορική της Θεσσαλονίκης. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο, με την απόφαση 4668/14, κάνει δεκτή την αίτηση βιοτεχνίας (Βλοσέ Ελένη), για πτώχευση της «Φωκάς».

‘Οπως είχε γράψει η Voria.gr, η βιοτεχνία διεκδικούσε το ποσό των 40,4 χιλιάδων ευρώ και είχε υποστηρίξει κατά τη συζήτηση του αιτήματος, ότι η «Φωκάς» βρισκόταν σε κατάσταση παύσης πληρωμών. Με την απόφαση του Δικαστηρίου, μπαίνει και τυπικά τέλος στη ιστορία της «Φωκάς», τα τελευταία επεισόδια της οποίας, από το καλοκαίρι του 2013 και μετά, είχαν πάρει το χαρακτήρα δράματος.

 

Άλλωστε τα τελευταία τέσσερα καταστήματα της λιανεμπορικής αλυσίδας, είχαν σταματήσει να λειτουργούν από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου. Βεβαίως, η «Φωκάς» έχει τη δυνατότητα άσκησης έφεσης κατά της απόφασης πτώχευσης, αλλά το εάν και κατά πόσο θα το πράξει, είναι αμφίβολο από τη στιγμή που τα μέλη της διοίκησης της άλλοτε ισχυρής επιχείρησης, επιλέγουν να μη κάνουν το παραμικρό σχόλιο για την εταιρεία, ενώ καμία αναφορά δεν γίνεται και από τους νομικούς τους συμβούλους.