Φοροδάνεια, η νέα απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού

Χρωστάς παράνομους υπερτοκογλυφικούς φόρους ή εισφορές στο Δημόσιο; Μην ανησυχείς για τίποτα! Η τράπεζα είναι εδώ για εσένα. Με τα λεφτά της (σου) θα τους εξοφλήσεις και μην σε νοιάζει μετά αν μείνεις άστεγος διότι υπέγραψες!

 

Αυτή είναι η κατάσταση, όπως προκύπει, από το μέχρι τώρα σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών για να παγιδέψουν στην ατέρμονη παγίδα της υπερχρέωσης όλους τους κατοίκους της χώρας που παραμένουν τίμιοι σε πείσμα των καιρών. 

 

Η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών συνοδεύεται από τον ενδιάμεσο δημόσιο φορέα που μετατρέπει το Κράτος σε εισπρακτική εταιρία των τραπεζιτών χωρίς φυσικά καμία προηγούμενη εκκαθάριση των δανείων από όλες τις άκυρες, παράνομες και καταχρηστικές οφειλές. Θα ανακεφαλαιοποιηθούν για τα κόκκινα δάνεια και νέοι φόροι θα πέσουν στου υποζυγίου το σαμάρι. Οι φορομπαταχτσήδες και οι φοροδιαφεύγοντες μπορούν να κοιμούνται με το κεφάλι τους ήσυχο. 

 

Σε «αντάλλαγμα» οι τραπεζίτες θα καλύπτουν με δάνεια τα χρέη προς το Δημόσιο μέσω της υπερφορολόγησης -βλέπε ΕΝΦΙΑ- και υπερεισφορολόγησης -βλέπε ΟΑΕΕ- για να έχουν στο χέρι το σύνολο των κατοίκων της χώρας. Διότι αν υπολογίζονται σε δύο εκατομμύρια άνθρωποι, όσοι ζούνε στην Ελλάδα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις τράπεζες για τα υπερτοκογλυφικά δάνεια, ο αριθμός των οφειλετών προς το Δημόσιο υπερβαίνει -σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για να καταλαβαινόμαστε- το 1/3 του πληθυσμού (μαζί με τους ανήλικους) ή το 60% όσων έχουν ΑΦΜ. 

 

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό επομένως για αισχροκέρδεια και τιμωρία των αθώων. 

 

Πόσοι από εσάς έχετε λάβει έγγραφα από την Εφορία πλασματικά ότι δήθεν οφείλετε ένα τάδε ποσό και πρέπει να προχωρήσετε σε περαίωση εκτός και αν τα έγγραφά σας είναι τακτοποιημένα και αναρωτιόσασταν από που κι ως που χρωστάτε στην εφορία ενώ είστε άνεργοι για παράδειγμα; 

 

Νομίζετε ότι δεν χρωστάτε τίποτα, αλλά η Εφορία και η επίσημη Πολιτεία έχει διαφορετική άποψη. Και αν αποδειχθεί το λάθος τους, μην περιμένετε να σας αποζημιώσουν για ψυχική οδύνη. Μάλλον, θα αποκρύψουν ότι κάνουν λάθος και θα συνεχίσουν να απαιτούν.

 

Επομένως, σωτηρία δεν υπάρχει από το φαύλο κύκλο μιας εξουσίας που μοναδικό στόχο έχει να καταστήσει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τον ελληνικό λαό σε δούλο αλλά και οικονομικό αιμοδότη αυτής της αποικίας που θα καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα συντήρησης αυτής της κατάστασης.  

 

Οι «θεσμοί» τρίβουν τα χέρια τους για τους βασανιστές του ελληνικού λαού. Τα έχουν πάει περίφημα και υπάρχουν προοπτικές μεγαλύτερης παραγωγικότητας. 

 

Τα φοροδάνεια και ο ενδιάμεσος δημόσιος φορέας πάνε χέρι-χέρι στις υπόγειες άτυπες συμφωνίες τραπεζιτών-νέας κυβέρνησης και έχουν στόχο τον συνεπή και συνεργάσιμο φορολογούμενο και δανειολήπτη. Δυστυχώς, εκπρόσωπος του θύματος και σε αυτή την περίπτωση δεν βλέπουμε να υπάρχει πουθενά, σίγουρα πάντως, όχι στη Δικαιοσύνη. 

 

Τακτοποιείστε άμεσα τις εκκρεμμότητές σας με την εφορία. Κάντε την αφελή ερώτηση αν χρωστάτε κάτι κι αν σας χρεώσουν για κάτι που δεν χρωστάτε, καταγγείλτε το στον Σϋλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ή σε άλλον φορέα που μπορεί να σας βοηθήσει. Οπως και να έχει σηκωθείτε από τη θέση σας και αναζητήστε τί κατεργαριά έχουν κάνει στην εφορία και επιδιώξτε να βρειτε το δίκιο σας δια της νομίμου οδού. 

 

Οσοι πάλι πείτε «βρε δεν βαριέσαι αδερφέ» και σας χτυπήσει μια μέρα την πόρτα η τράπεζα για να σας προτείνει φοροδάνεια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, κάντε τον σταυρό σας, για τις παγίδες και την εσκεμμένη φτωχοποίηση σας που έρχονται.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr