Φοροδιαφυγή και τράπεζες: Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Οι τράπεζες ρίχνονται στη μάχη της φοροδιαφυγής. Θα είχαμε ξεκαρδιστεί στα γέλια αν ήμασταν νορμάλ αλλά μετά από πέντε χρόνια Μνημονίου μόνο αστεία δεν είναι η είδηση. Οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες θα αναλάβουν να κυνηγήσουν όλους εμάς τους υπόλοιπους βαφτίζοντάς μας μαζί με το κράτος των Ντάλτον εν δυνάμει φοροδιαφεύγοντες.

 

Εκανες λάθος στη φορολογική δήλωσή σου; Μεγάλε, πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο χίλια ευρώ. Οχι στην εφορία αλλά στις τράπεζες. Κάπως έτσι ονειρεύεται η παρέα του Αλέξη τη μάχη κατα της φοροδιαφυγής, όπως ονειρευόταν και η παρέα του Χίτλερ να μην υπάρχουν Εβραίοι και Ρομά πουθενά στη γη. 

 

Αντί η κυβέρνηση να φορολογήσει τις τράπεζες, να φορολογήσει τις διατραπεζικές συναλλαγές, να επιβάλλει επιτέλους αυτό τον μαδημένο φόρο Τόμπιν που τόσο πολύ λατρεύει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και κάθε εναλλακτικός οικονομολόγος, αντί να καταργηθούν όλα τα μέτρα συγκάλυψης των τραπεζικών σκανδάλων, αντί να μας πει η κυβέρνηση την αλήθεια ότι ελίτ και τραπεζίτες για να μη χάσουν τα κεκτημένα τους έχουν γίνει οι νέοι ταγματασφαλίτες στην Ελλάδα της Οικονομικής Χούντας, βάζει τους τραπεζίτες που αποδεδειγμένα έχουν εναποθέσει την κλεμμένη περιουσία του ελληνικού λαού σε προσωπικές καταθέσεις σε εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους να κυνηγήσουν τους φορολογούμενους, μετατρέποντάς τους σε φοροφυγάδες. 

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εκλεκτός της κλεπτοκρατίας, Γιάννης Δραγασάκης, τα συμφώνησε μια χαρά με τους τραπεζίτες.

 

Νέα ανάσα ρευστότητας από τα φορολογικά έσοδα στις τράπεζες για να πληρωθούν κανονικά ή έστω με προβλήαμτα οι μισθοί και οι συντάξεις, πλαστικό χρήμα παντού για να μη ξέρει ο κόσμος τί χρήμα είναι δικό του και τί όχι, διατηρείται η ασυλία τους και οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις κύριας και άλλων κατοικιών δανειοληπτών συνεχίζονται. 

 

Το αντάλλαγμα που υποτίθεται ότι δίνει η τραπεζοκρατία είναι ότι θα μπουν στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Δεν είναι για γέλια η είδηση. Είναι πολύ σοβαρή και πολύ ανησυχητική. 

 

Ολοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν δεν υπήρχε η ελίτ παρασίτων, τραπεζιτών, ψευτοεπιχειρηματιών, πολιτικών και λοιπών λαμόγιων που απο π.χ. τηλεπερσόνες έγιναν υπερυπουργοί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν θα βρίσκονταν στη θέση που είναι σήμερα. Φιλότιμο, τιμιότητα, ειλικρίνεια, αλληλεγγύη είναι μερικές από τις αξίες που ευτυχώς εξακολουθούμε να συναντούμε ακόμη και σήμερα ειδικά στις περιοχές, όπου αποκλείεται να συναντήσει κανείς μέλη της ελίτ. 

 

Η οικονομική Χούντα επιλέγει να χαρακτηρίσει όλους τους συνεπείς φορολογούμενους εν δυνάμει φοροδιαφεύγοντες. Και βάζει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Δηλαδή τους τραπεζίτες που δεν πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος -δεν ξέρουμε αν πληρώνουν κάτι κάπου αλλού για να μη χάσουν τις παράνομα αποκτηθείσες περιουσίες τους- όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να συνεχιστεί το κοινωνικό bullying ενός ολόκληρου λαού με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όχι ότι αν ήταν κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα θα υπήρχε κάποια διαφορά). 

 

Εφορία και τράπεζες σε μια Μαφία

 

H πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ενωσης Τραπεζών κ. Λούκα Κατσέλη -αυτή που κάποιοι συνεχίζουν να αναφέρουν με το ονοματεπώνυμό της τον ευεργετικό νόμο για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από την τοκογλυφία των τραπεζών- δήλωσε μετά τη συνάντηση των τραπεζιτών με τον Δραγασάκη ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή -νέα κατασπατάληση δημοσίου χρήματος- που να συντονίζει τις δράσεις για την…ανάπτυξη. 

Την ανάπτυξη των τραπεζιτών και της κλεπτοκρατίας που αποκτά πλέον και δήθεν αριστερά στελέχη με την καταλήστευση όλου πλέον του λαού καθιστώντας ακόμη και τους συνεπείς φορολογούμενους εν δυνάμει φοροδιαφεύγοντες επειδή δεν συγκέντρωσαν για παράδειγμα όλες τις αποδείξεις που να δικαιολογούν το ποσό που δήλωσαν ότι δαπάντησαν. 

 

Οσοι πάλι πληρώνουν κανονικά τις υπερτοκογλυφικές εισφορές που οδηγούν μετα βεβαιότητας σε οικονομικό θάνατο στον κατάπτυστο ΟΑΕΕ και άλλα ιδρύματα διασφάλισης της κλεπτοκρατίας θα πάρουν το χαρτάκι της περαίωσης ξανά που θα γράφει κάπου κάτι κάνατε λάθος και πρέπει να πληρώσετε ένα γερό ποσό για να μην σας ελέγξουμε και μετά σας επιβάλλουμε μεγαλύτερο πρόστιμο και αν δεν βρείτε τα λεφτά κάτι θα βρούμε να σας κατασχέσουμε. Δεν πά να πληρώνετε κανονικά; Είστε ένοχη/ ένοχος και πρέπει να πληρώσετε και να δώσετε ότι έχετε και δεν έχετε για να συνεχίσουμε να παρασιτοζωούμε σε βάρος σας μέχρι να σας στείλουμε στον τάφο. Τόσο απλά, τόσο χαριποτερικά. 

 

Τί σημαίνει εν Ελλάδι πλαστικό χρήμα! Ως οι μέγιστοι των μεγίστων απατεώνων, οι τραπεζίτες στη χώρα μας φροντίζουν να μην ενημερώνουν ποτέ τον καταναλωτή παρά να του συμπεριφέρονται ως πρόβατο στην καλύτερη περίπτωση ότι άλλο είναι να πατάς λογαριασμό ταμιευτηρίου στο ΑΤΜ και άλλο να χρεώνεσαι στην τράπεζα. Είναι δυνατόν ο παγιδευτής να αποκαλύψει τις παγίδες του στο θύμα του; Φανταστείτε τί έχει να γίνει με την εξάπλωση του πλαστικού χρήματος ως επιδημίας υπερχρέωσης πάνω από όλη την Ελλάδα αρχής γενομένης από τα νησιά που οι Τούρκοι νεοοθωμανοί δικτατορίσκοι ήδη τα θεωρούν δικά τους και ελπίζουν ότι σε δέκα χρονάκια θα αναγράφεται «Τούρκιγιε» στα κάστρα των νησιωτικών Χωρών (Βλέπε Αιγαίο συνεκμετάλλευση φυσικού αερίου-πετρελαίου). 

 

Οι τραπεζίτες θα εκπονήσουν σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, λένε τα παπαγαλάκια τους. Δεν θα γίνει ακριβώς αυτό. Θα πάρουν κι άλλα λεφτά από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσουν νέες μεθόδους παγίδευσής του στην υπερχρέωση μέσω της επέκτασης του πλαστικού χρήματος και μέσω του πλήρους οικονομικού ελέγχου του αφού η εφορία θα τους διαθέσει όλα τα στοιχεία των περιουσιών των Ελλήνων με κάθε λεπτομέρεια. 

 

Βάλανε με λίγα λόγια τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

 

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε, γιατί θα πρέπει να ζήσει κάποιος σε μια χώρα, όπου το κράτος και οι τράπεζες επιχειρούν με κάθε τρόπο να την καταστρέψουν; Μάλλον, για να αντισταθεί.

 

​Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr