Φωτογραφίες από τις καταστροφές στη Χιροσίμα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της μέρας στη Χιροσίμα, όπου από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι 13.

Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK έδειξε εικόνες από τις καταστροφές με ερειπωμένα σπίτια και δρόμους θαμμένους στη λάσπη. Αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν με εναέρια μέσα από τις κατεστραμμένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική μεγάλα κομμάτια γης ξεκόλλησαν από τους λόφους και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης καταγράφηκαν στη Χιροσίμα ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά ανά ώρα. Οι περιφερειακές αρχές ζήτησαν από την κεντρική εξουσία στο Τόκιο την άμεση αποστολή στρατιωτικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών.
 


Η Ιαπωνία έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες, από μια σειρά από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η κατάσταση επιδεινώθηκε από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χαλόνγκ που άφησε πίσω της δέκα νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές, κυρίως στα νότια της χώρας.