Φθινοπωρινός καιρός -Καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

fthinoporo1

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια που κατά τόπους θα γίνουν ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις πρόσκαιρα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά:

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Κυριακή. Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 22 στην Ήπειρο, από 15 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς ως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Άστατο καιρό με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και βελτίωση το απόγευμα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.