Φύλακας «πουλούσε» άδειες από τη φυλακή έναντι 5.000 ευρώ

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο φυλακής της Βόρειας Ελλάδας πέρασαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελία κρατούμενου ότι «πουλούσε» άδειες έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

 

Ο κρατούμενος είχε καταγγείλει ότι ο 34χρονος φύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος είχε απαιτήσει 5.000 ευρώ προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για να του δοθεί 9ήμερη άδεια.

 

Το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα ο κρατούμενος, όντας σε άδεια, συναντήθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με τον υπάλληλο της φυλακής και του παρέδωσε το ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί από τους ανθρώπους της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ.

 

Αμέσως αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο σωφρονιστικό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τόσο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό όσο και 385 ευρώ ακόμη, τα οποία και κατασχέθηκαν μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Σε βάρος του επίορκου υπαλλήλου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας και της εκβίασης.

 

Οι Αρχές εξετάζουν επίσης εάν ο συλληφθείς συνδέεται και με άλλες συναφείς περιπτώσεις στο παρελθόν, ενώ διερευνώνται καταγγελίες ότι «πέρναγε» μέσα στη φυλακή όπου υπηρετούσε διάφορα απαγορευμένα είδη έναντι αμοιβής.