Γ. Μαυρωτάς: Το Ποτάμι πρωταγωνιστής του μεσαίου χώρου

mavrotas

Στις εξελίξεις στο Ποτάμι και γενικά στο χώρο του Κέντρου αναφέρθηκε ο βουλευτής Αττικής από το Ποτάμι, καθηγητής Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας στο radio1d και στην εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του πρόσφατου συνεδρίου την επανεκλογή δηλαδή του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά κυρίως λόγω του διαλόγου που έλαβε χώρα και των προβληματισμών που εκφράστηκαν. Σχετικά με την παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, ο βουλευτής του Ποταμιού εξήγησε πως εκτός από τα αρνητικά που κουβαλούν οι δύο αυτές προσωπικότητες έχουν και κάποια θετικά που μπορούν να διδάξουν τους νεώτερους.

Όσον αφορά το θέμα της διαπλοκής, ο κ. Μαυρωτάς υποστήριξε πως αν κάποιος θέλει να βρει που είναι η διαπλοκή θα πρέπει να κοιτάξει προς την πλευρά της κυβέρνησης όχι μόνο λόγω του θέματος με τον κ. Ψυχάρη αλλά και με τις αποφάσεις για την Αττική Οδό, για το χάρισμα των δημοτικών τελών σε συγκεκριμένους, για τις ΣΔΙΤ στην Αττική, την Κοζάνη κλπ. Ο Γ. Μαυρωτάς συμπλήρωσε πως εδώ και δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολεμήσει με τόνους λάσπης το Ποτάμι παραπληροφορώντας τον ελληνικό λαό για δήθεν σχέσεις μεταξύ του Ποταμιού και του Μπόμπολα.

Τέλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς αποκάλυψε ότι ξεκινάει διάλογος για μια ευρύτερη συμμαχία στο μεσαίο μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό χώρο που θα ξεκινάει από τη βάση και θα καταλήγει στις κεφαλές των κομμάτων. Αν ο κόσμος το υποστηρίξει, συνέχισε ο βουλευτής, τότε θα προχωρήσουμε σε συνομιλίες για συγκεκριμένα θέματα εντός καθορισμένου πλαισίου και μια εκλογή του ηγέτη από τη βάση.