Γ. Μητράκης στο radio1d.gr: “Οι πολιτικοί μας ξέχασαν”

“Να ενωθούμε, να βγούμε στο δρόμο, να είμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο” τόνισε στο radio1d.gr μέλος του Σωματείου ανέργων και ανασφάλιστων Ν.Αχαΐας Μητράκης Γιώργος, με αφορμή το τραγικό περιστατικό, όπου ένας οικογενειάρχης απεβίωσε μόλις πήρε στα χέρια του το ειδοποιητήριο για πλειστηριασμό του σπιτιού του, αφήνοντας ορφανά τέσσετα παιδιά.”

 

Οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι ή ημιαπασχολούμενοι, φθάνουν το 42%” επεσήμανε ο κ.Μητσάκης, σύμφωνα όμως με τον ίδιο, έχουν μεγάλη δύναμη και θα πρέπει να προσέξουν τί να ψηφίσουν. Κάλεσμα σε όλους, όχι μόνο να συγκεντρώνονται στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη και να συμπαρίστανται ηθικά σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους όπως και να συμπαρίστανται έστω και με ένα ψωμί σε όσους έχουν ανάγκη,έκανε ο Γιώργος Μητράκης που σημείωσε “το ’40, αντισταθήκαμε για να μην περάσει σε ξένα χέρια η πατρίδα μας, δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει τώρα”.

 

Στη συνέχεια ο κ.Μητράκης κάνοντας λόγο για τη δεινή  οικονομική  κατάσταση της χώρας και το ρόλο των πολιτικών δήλωσε “να σηκωθούμε από τους καναπέδες” και πρόσθεσε για τους πολιτικούς ότι “οι πολιτικοί μάς ξέχασαν” αλλά και πως “οι περισσότεροι συμπαραστέκονται στα λόγια, αλλά από κει και πέρα σιγήν ιχθύος”.

 

Επίσης ο Γιώργος Μητράκης κάνοντας λόγο για την ανεργία που όλο και περισσότερος κόσμος βιώνει καθημερινά επεσήμανε τα εξής “πλέον δεν κάνει διακρίσεις η ανεργία. Χτυπάει όλα τα νοικοκυριά”.

 

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να βοηθάνε ο ένας τον άλλο σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή είπε “η αλληλεγγύη είναι εφικτή” και πρόσθεσε πως αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς να στοχοποιείται η οικογένεια των ανέργων, κρεμόντας είτε ψωμί, είτε τρόφιμα μακράς διαρκείας στις πόρτες των ανέργων που γνωρίζουμε.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr