Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη: «Κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήση μόνο του»

Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης μίλησε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

 

Στο ερώτημα “Θέλουμε αυτοδυναμίες ή συνεργασία;” απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέουμιλώντας απόψε στη συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Θεσσαλονίκη λέγοντας “Μόνο η παρουσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας στην Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο. Με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

 

“Κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήση μόνο του. Το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες” είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στο ζήτημα της δημοκρατίας τόνισε “Είναι ακριβώς αυτή η βαθιά δημοκρατική μας πίστη που μας εμπνέει. Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού.Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού!”

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων των κυβερνήσεων του και με αφορμή την απόφασή του να ιδρύσει κόμμα ανέφερε “Ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς να διασφαλίσω αυτή την πλατιά συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου των δημοκρατών και σοσιαλιστών στην χώρας μας”.

 

Και πρόσθεσε “Απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το Πρόγραμμα. Και όταν κατάλαβαν ότι απέτυχαν, τι έκαναν. Σκηνοθέτησαν και αυτοί τη φυγή τους! Όπως οι εμπρηστές της χώρας το 2009! Πέταξαν την καυτή πατάτα στον όποιο επόμενο”.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ άσκησε κριτική και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι εκτός πραγματικότητας και μπορεί να βάλει τη χώρα νέες περιπέτειες και επισήμανε “Δεν είναι το δημόσιο χρέος το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα. Είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση που θα φέρει επενδύσεις και δουλειές”.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τάχθηκε εκ νέου μιας προοδευτικής διακυβέρνησης που θα προωθήσει ένα ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων πάνω στον τρίπτυχο Δημοκρατία-Αλληλεγγύη -Ανάπτυξη.