Γαλλία – Νέα επίθεση σε μουσουλμανικό τέμενος

Μία φωτιά, που σβήστηκε σύντομα και πιθανόν οφείλεται σε εμπρησμό, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε τέμενος υπό κατασκευή στο Πουατιέ, στην κεντρική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές σε ακόμη ένα, νέο επεισόδιο εναντίον ενός μουσουλμανικού χώρου λατρείας.

 

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τεμενών, έγραψαν προσβλητικά μηνύματα στους τοίχους τους: πολλά τζαμιά έχουν βρεθεί στο στόχαστρο μετά την επίθεση εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo την Τετάρτη και τις ομηρίες που διέπραξαν τζιχαντιστές.

 

Στο Πουατιέ, περίοικοι ενημέρωσαν τις αρχές για την φωτιά που ξέσπασε στο άδειο εργοτάξιο και η οποία σβήστηκε πριν από την άφιξη των πυροσβεστών. Σύμφωνα με την περιφέρεια πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

 

Αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί μόνιμα εκεί προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια του τεμένους, που έχει ήδη στοχοθετηθεί καθώς την Πέμπτη άγνωστοι έγραψαν μήνυμα που έλεγε «Θάνατος στους Άραβες» στην πόρτα του κτιρίου.

 

Σφαίρες έπληξαν στα τέλη της εβδομάδας την πρόσοψη ενός τεμένους πλησίον στο Αλμπί (νοτιοδυτικά) χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Την ίδια νύχτα μία φωτιά είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε ένα τέμενος στο Εξ λε Μπεν (ανατολικά) ενώ ρατσιστικά μηνύματα που αναφέρονταν στην επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό είχαν ανακαλυφθεί στην πόρτα ενός τεμένους στο Μπαγιόν (νοτιοδυτικά).

 

Στην Κορσική άγνωστοι τοποθέτησαν κεφάλια αγριογούρουνων την Παρασκευή και το Σάββατο μπροστά από δύο αίθουσες προσευχής μουσουλμάνων στο νησί, ανακοίνωσε η χωροφυλακή.

 

Επιπλέον, το μήνυμα «Έξω οι Άραβες» είχε ζωγραφιστεί σε ένα κτίριο όπου στεγάζεται το μουσουλμανικό συμβούλιο στην Κορσική στα περίχωρα του Αιακείου.