Γενέθλια: Η νέα παραλία γίνεται… ενός!

Με δενδροφυτεύσεις, εθελοντικό καθαρισμό αλλά και διάφορες πρωτότυπες δράσεις θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη τη συμπλήρωση ενός έτους από την παράδοση σε χρήση της νέας παραλίας μετά την ολοκλήρωση των έργων μεγάλης κλίμακας που εξελίχθηκαν από τον κεντρικό δήμο για την ανάπλαση του χώρου. Τις εκδηλώσεις οργανώνουν «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» κατά το διάστημα από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου.

 

Ειδικότερα το Σάββατο εθελοντές θα συναντηθούν στη νέα παραλία από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι, για να προχωρήσουν σε φυτεύσεις δεκάδων δέντρων στους κήπους του Ήχου, των Ρόδων, της Μνήμης, του Νερού και της Μουσικής.

Την επόμενη ημέρα και κατά τις ίδιες ώρες θα ακολουθήσει εθελοντικός καθαρισμός στους κήπους του Νερού, των Γλυπτών και της Άμμου, όπως και στην περιοχή όπου έχουν τοποθετηθεί οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου αλλά γίνεται.·, ενός! και στο χώρο του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ.

Στις 6 Δεκεμβρίου το πολιτιστικό περίπτερο που έχει δημιουργηθεί στον κήπο του Απογευματινού Ήλιου θα φιλοξενήσει έργα που έχουν βραβευτεί από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, ενώ στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) θα οργανωθεί συζήτηση για θέματα διαχείρισης μεγάλων δημόσιων χώρων, όπως είναι η νέα παραλία.
Στις 7 Δεκεμβρίου οργανώνεται μία πρωτότυπη εκδήλωση. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να επισκεφθούν τη νέα παραλία, για να συμμετάσχουν σε έναν μουσικό περίπατο από τον κήπο του Νερού μέχρι και τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι όσοι συμμετάσχουν σε αυτό το μουσικό περίπατο θα κρατούν ανοικτές ομπρέλες -είτε βρέχει είτε όχι- ως σύμβολα προστασίας.