Γεννηματά: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας φιλευρωπαϊκών κομμάτων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Όχι στα δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ αλλά και στα δήθεν προοδευτικά μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας, σε συνέντευξή της στα Νέα Σαββατοκύριακο, την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλευρωπαϊκών κομμάτων.

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση. Αυτή είναι η πραγματική ατζέντα συνεννόησης» τονίζει.

Η κ. Γεννηματά κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για κουτοπονηριές και φθηνά επικοινωνιακά κόλπα που αποσκοπούν στη δημιουργία συνενόχων, ενώ προκαλεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως εάν επιθυμεί εξεταστική επιτροπή για το PSI θα ήταν καλύτερο να διερευνηθεί η κατάσταση για την οικονομία από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα.

«Όλα στο φως! Ο,τι πρέπει να διερευνηθεί, για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκαν η οικονομία, η χώρα, οι πολίτες. Από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι και σήμερα. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα» λέει χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ αρχικά και ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε ολόκληρα χρόνια επέλεξαν να μείνουν μακριά από τα κάρβουνα που έκαιγαν τη χώρα, για να μην τσουρουφλιστούν. Έγιναν διαδοχικά κυβέρνηση και ελπίζω να κατάλαβαν ότι είναι επικίνδυνο για την πατρίδα το παιχνίδι με τη φωτιά» επισημαίνει.